Gezonde eigenschappen van biologische kokosolie

Gezonde eigenschappen van biologische kokosolie

Gezonde eigenschappen van biologische kokosolie

Bekende gezonde eigenschappen van kokosolie

  • Kokosolie zorgt voor een gezonde weerstand
  • Kokosolie werkt antiviraal, antibacterieel, antischimmel en anti-protozoïsch
  • Kokosolie zorgt voor een betere opname van calcium
  • Kokosolie kan veroudering tegengaan, het verlaagt oxidatieve stress
  • Kokosolie is goed voor de darmflora
  • Kokosolie is gezond om mee te bakken, braden, wokken en frituren
  • Kokosolie van biologische aard bevat geen transvetten en is niet geraffineerd
  • Kokosolie voedt de huid en bevordert haargroei
  • Kokosolie beschermt (huis)dieren tegen parasieten en teken
  • Kokosolie geneest op een natuurlijke manier schrammetjes en wondjes
  • Kokosolie beschermt tegen zonnestraling
  • Kokosolie wordt snel verteerd en kan helpen afvallen

Gezonde eigenschappen van middellange vetzuurketens

Bijna alle bekende vetten bestaan uit lange vetzuurketens.

Lange vetzuurketens worden via de darmen in het lichaam opgeslagen.

Middellange vetzuurketens (MCT’s) die kokosolie bevat, worden niet in het lichaam als vet opgeslagen.

MCT’s van kokosolie komen binnen in de dunne darm en gaan via de poortader rechtstreeks door naar de lever.

Deze MCT’s worden daarna direct omgezet in energie.

Lange vetzuurketens gaan eerst naar het hart om daar één keer rondgepompt te worden voordat ze de lever bereiken.

Kokosolie en MCT’s hebben geen invloed op cholesterol

Middellange vetzuurketens van kokosolie hebben geen invloed op het cholesterolgehalte.

MCT’s binden zich niet met cholesterol, ook niet via HDL en LDL.

Lange vetzuurketens binden zich wel via HDL en LDL (cholesterol).

MCT’s belasten geen pancreas

Lange vetzuurketens moeten via pancreasenzymen in de dunne darm worden afgebroken.

Vetten die lange vetzuurketens bevatten worden daarom moeilijker verteerd dan vetten met middellange vetzuurketens.

Kokosolie is goed voor pancreas, lever en cholesterol

Kokosolie en rode palmolie hebben van alle bestaande oliën de meeste middellange vetzuurketens in zich.

Kokosolie is heeft een goed effect op mensen die suikerziekte, leverproblemen en een hoog cholesterolgehalte hebben.

De MCT’s van kokosolie worden veel makkelijker verteerd dan andere oliën en vetten.

Praat met ons over kokosolie

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *